papigice.net
11-09-2010, 02:00:54 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Ako volite izlete u prirodu, dok uživate u svježem zraku vodite računa i o svojim pernatim ljubimcima. Naiđete li na drvo vrbe ili brezu, podalje od prometnica i gradskih zagađivača, naberite grančice. Ovisno o stanju doma ih možete ili ne morate oprati, te ih ponudite pticama na uništavanje. Sasvim prirodna, a pritom vrlo zdrava i vrlo, vrlo zabavna igračka za sve pernate!

Website   Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija Chat  

Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: rozaći Dečko i Koka sa djecom  (Posjeta: 786 )
Deja
Mali ptić

Spol: Ženski

« Odgovor #15 : 12-03-2010, 09:55:17 »

Željko, slikaj ova dva malca što su ostala kod vas.
Da im nije malo nisko kavez? Kako reaguju?
Evidentirano

I live by the river.
zeljko1975
Zametak
*

« Odgovor #16 : 12-03-2010, 10:43:01 »

Željko, slikaj ova dva malca što su ostala kod vas.
Da im nije malo nisko kavez? Kako reaguju?
Sad sam na poslu, a nemam slika kod sebe. Malci su sada svaki u svojoj krletci koje su postavljene na ovu od Dečka i Koke.

Ne vjerujem da im je prenisko, jer se nemaju čega bojati. Čak i kada netko dođe u goste Dečko i Koka izađu na svoje grane i zdušno promatraju što se dešava. Kao mali "pasići". Kada sam doma dosta često ih puštam i nikada nisam imao problema sa povratkom u gajbu. Ne uplaše se tako lako i ne bježe u kućicu. To baš mora biti neka posebna situacija. Jedino je nastala strašno velika panika i "bježanija" kada sam gledao film kada su prikazali neki ventilator, pa se izmjenjivala sjena sa svjetlom u ritmičnim intervalima. Inače je sve mirno i uobičajeno tiho (što se tiče normalnoga za rozaće).
Isto je bilo i kada su bili u krletci, naime ona mi je stajala na podu, u suprotnome kutu sobe gdje nitko ne prolazi blizu njih. Bitno je samo da imaju svoj mir i da shvate da im neće nitko ništa i da su sigurni od pokreta koje mi činimo. Kada im do malih glavica dođe da nije potrebno bježati i sakrivati se od svakog našeg prolaska, posezanja za daljinskim ili pokrivanja dekicom, nije bitno gdje je krletka postavljena. Najbitnije je da nije na propuhu i da je na toplome mjestu. To je i najveća bit postavljanja na visoko mjesto, a tek za tim dolazi preglednost  prostora u kojemu papigica živi. Preglednost je bitna u prvim danima kada papigica dođe kako bi se što prije oslobodila straha.
Moji su već dobro proučili i naučili sve o prostoru u kojemu žive, a papigice koje dođu u novi prostor boje se nepoznatog. To je razumljivo. Moji znaju da iza police nema babaroge ili mica-mace koja će ih pojesti.

Moji više nemaju straha. Sada kada ležim na kauču, žena me izgura tako da mi noge dođu tik do gajbe, a Dečko se nalijepi na rešetke i proučava da li sam ih dobro oprao  Crazy

Malce sam razdvojio, svakoga u svoju krletku koje sam dobio od budućih vlasnika, kako bi se naučile na novi dom. Malo je okrutno dok su još kod mene, ali će im biti lakše podnijeti kada ih razdvojim, jer će ipak otići sa svojom kućom na koju će se naučiti dok su još kod mene. Znati će da im je to dom i da su u njemu sigurne te će se moći bez straha koncentrirati na istraživanje i proučavanje novoga vlasnika i okoliša. 
Evidentirano
partizanka
Učim pričati

Dob: 25

Mucika - nimfa, slavimo dolazdan: 06.08. 2007

« Odgovor #17 : 12-03-2010, 11:19:21 »

jaooos to je ovo doooobrooooo
pa isto akvarij

jaoooo
preluuuda ideja!
Evidentirano

Nemoj misliti na Muciku, nemoj misliti na Muciku :)
We have feathers, resistance is futile!
jacekica
Forum staff
Brbljivac

« Odgovor #18 : 12-03-2010, 12:23:53 »

Mislim da dečko ne promatra da li si ti dobro oprao noge nego čezne da ih malo  Gric 1 - Tita kod mene samo cilja prste, a Žako je opsjednut baš nožnim prstima - ne znam zašto, čim vidi bose noge tolko trči do prstiju i moram jako paziti da ih ne sredi.
Malci će biti sretni jer su u svojoj kući s kojm će se i odseliti i to si baš dobro organizirao.
Evidentirano
bozana
Učim pričati

Dob: 29

FLO I PERO

« Odgovor #19 : 12-03-2010, 12:25:15 »

A zašto si stavio ptice u akvarij     malo te zezam  Palac gore

Dobro ste vi to napravili ......  iako i ja mislim da bi izgledalo ljepše da je višlje......ali vi najbolje znate jelte  Crazy
Evidentirano

Ako u su u mom postu slova pomješana ili ne postoje .....to nije zato što sam ne pismena nego zašto što brzo pišem........
zeljko1975
Zametak
*

« Odgovor #20 : 12-03-2010, 12:45:24 »

A zašto si stavio ptice u akvarij      malo te zezam  Palac gore

Dobro ste vi to napravili ......   iako i ja mislim da bi izgledalo ljepše da je višlje......ali vi najbolje znate jelte  Crazy

Ma nije akvarij, otvoreno je sa tri strane. Ne vidi se baš najbolje na slikama jer je slikano sa mobom. Pleksiglas je samo sa prednje strane, a sa strane je je samo do pola i to samo naslonjen tamo gdje je hrana.
Evidentirano
bozana
Učim pričati

Dob: 29

FLO I PERO

« Odgovor #21 : 12-03-2010, 12:48:07 »

Ma zazam te .......vidiš da sam stavila  nisu me vlada ljudi počeli ozbiljno shvaćati 
Evidentirano

Ako u su u mom postu slova pomješana ili ne postoje .....to nije zato što sam ne pismena nego zašto što brzo pišem........
zeljko1975
Zametak
*

« Odgovor #22 : 12-03-2010, 12:53:56 »

Ma jok ozbiljno, nego ja ne volim biti neozbiljan, a želio sam se što prije po(h)valiti sa svojim uratkom.   Zviždi

Rekoh već kako sam dobio odorenje i od "žeme"  Plješće
Evidentirano
mici25
Zametak
*

« Odgovor #23 : 13-03-2010, 15:13:41 »

pa ovo super izgleda i svaka čast,stvarno sve pohvale...ja sam isto svoja dva prodala i bilo mi je teško jako ali se čujem sa kupcem i stavlja mi slike na fejs...tako da znam da im je super  :)
Evidentirano
Pupi
Mali ptić

« Odgovor #24 : 30-03-2010, 13:44:20 »

joj i ja bih ovo kad se Tita vrati,bas je super...
Evidentirano

Svakom je čovjeku život samica sa zidovima od zrcala.
 Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP papigice.net | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!