aiyana
Zametak
Spol: 
|
 |
« : 12-03-2010, 22:31:15 » |
|
Pozdrav svima..ovak..imala sam tri papigice..dva muzjaka i jednu zenkicu..zenkica je inace cesto nervozna..i tako se ponasala perma dva papagaja. Prije mjesec i pol uginuo mi je jedan muski papagaj i od tada se situaqcija drasticno promjenila..nabolje. Rita..zekica i Kiwi su nerazdvojni..spavaju skupa..ceskaju jedan drugoga..a to nikad niti jedan nije radio dok ih je bilo troje. Papagajic stalno hrani zenkicu i lijepo se slazu..mislim da su se mozda zaljubili  ?? Eh sada..sto da radim??Da li im trebam nabaviti neko gnijezdo ili kucicu? ima li sanse da se medjusobnp pare? I jos jedno pitanje... Zenkica mi se dosta umara pri letu..iako ne lete mnogo..iako su stalno vani... I kada spava cudno se glasa..stalno proizvodi neki zvuk...pa me brine da nije bolesna.. Help!! Hvala unaprijed
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Diana
|
 |
« Odgovor #1 : 12-03-2010, 22:56:35 » |
|
Ne trebaš im stavljati gnijezdo, neka uživaju u zaljubljenosti. Neparni broj ptičica s nejednakim odnosom mužjaka i ženki nikad nije dobro rješenje.
Što se zvukova kod disanja tiče, to pak nije dobro. Međutim teško da ćeš u tvom kraju naći veterinara koji se kuži u ptice i koji bi ti mogao napraviti potrebne pretrage. Jedino ako se možeš s ptičicom zaletiti do Zagreba ili Rijeke, tamo ima veterinara za ptice. Koliko dugo je već tako?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
aiyana
Zametak
Spol: 
|
 |
« Odgovor #2 : 12-03-2010, 23:10:14 » |
|
To traje nekih tjedan dana...zvala sam vet.stanicu u rijeku i rekli su mi neki lijek GEOMICIN. Pocela sam stavljati vitamine u vodu... U rijeci bas nema veterinara koji bas lijece pticice..a u Zagreb da idem..hmm.i papigici je dug i naporan put..ne znam.. Pokusati cu sa tim lijekom...
A one su sada mnogo mirnije ..mogla bi reci da su se preporodile nakon sto je jedan papagaj uginuo.. Hvala na odgov.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
jacekica
|
 |
« Odgovor #3 : 12-03-2010, 23:13:07 » |
|
Nije loš Geomicin, nekad je to bio jedini lijek i davali su ga i z akokoši, purane, kanarince i papige. Samo budi redovita onoliko dana koliko je propisano, nemoj jedan dan dati, a drugi ne, onda bakterije prestanu reagirati na lijek (crkavati od njega).
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Ivanchica:)
Opći Moderator
Učim pričati

Spol: 
Dob: 19
|
 |
« Odgovor #4 : 12-03-2010, 23:29:57 » |
|
Dobar je Geomicin, samo se drži propisane terapije i ni u kom slučaju ne prekidaj prije vremena.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Diana
|
 |
« Odgovor #5 : 12-03-2010, 23:38:05 » |
|
To je ok za početak. Koju dozu su ti rekli?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
aiyana
Zametak
Spol: 
|
 |
« Odgovor #6 : 12-03-2010, 23:45:04 » |
|
Ja bi trebala otici sa pticom do Rijeke da mi pokazu kako davati ptici lijek..ali sto ako moja ptica nije bolesena vec nema kondicije??hmm...a i ovi u vet.stanici nisu bas specjalizirani za ptice. Papigica je za sada ok..danas je malo bolje letjela...bila je aktivna..jela..
Tesko mi je procijeniti treba li ici s njom kod veta... Eh..da barem zivim u Zagrebu... Ako netko zna dobrog veta za papigice u Rijeci..javite mi!...za svaki slucaj..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Diana
|
 |
« Odgovor #7 : 12-03-2010, 23:53:42 » |
|
Ima: Za područje Rijeke obratite se na adresu:
Veterinarska stanica Rijeka Stube Marka Remsa 1 telefon je 051 - 345 033
Tamo je za ptice "zadužena" dr. Milka Mijanović i kada nije dežurna u ambulanti, pacijente upućuju da je za osobni kontakt pozovu na broj mobitela 091 214 8877.
Doktorica je vrlo draga i može pomoći onoliko koliko joj to dopuštaju okolnosti, budući da za sve mikrobiološke analize ionako mora kontaktirati laboratorij u ZG. Koliko znam u ambulanti imaju roentgen aparat, a za bilo kakvu dijagnozu postavljenu onako "od oka" samo na temelju procjene, uvijek je uz što detaljniji opis problema, poželjno pticu i pokazati, znači donijeti sa sobom u manjem transportnom kavezu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Diana
|
 |
« Odgovor #8 : 12-03-2010, 23:59:24 » |
|
Pa koliko dugo ti ptica ima već problema, oduvijek ili tek od nedavno?
Moram priznati da bih ja po ovom vremenu dobro razmislila da li bi vodila pticu tako na put. Možda bih prvo pokušala s antibiotikom, pa onda vidjela dalje nakon terapije.
Možeš nazvati ovu doktoricu gore spomenutu ili dr. Horvatek u Zagrebu - makar za savjet i uputu što i kako dalje. pa vidi što će ti doktorice savjetovati i onda odluči kako dalje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
tatjanasd
|
 |
« Odgovor #9 : 13-03-2010, 08:19:32 » |
|
Moja ženkica ispušta čudne zvuke pri letenju. Zamori se i ispušta te zvuke. Nikad nisam tako nešto čula, ali sam ubedjena da nije bolesna. Kao da cokće, stenje ne znam kako da opišem.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
andr3a
Učim pričati

Spol: 
Dob: 22
|
 |
« Odgovor #10 : 13-03-2010, 09:29:13 » |
|
Naravno da su bolesne i to obje! I Tatjanina i Aiyanina. Ne smije se ništa čuti kod disanja! I to se mora zaliječit jer neće proći samo od sebe. Može postat samo još gore i gore. Izliječite svoje ptičice dok nije kasno 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ Šareno društvance ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ tigrići~Kiki,Puki,Leo,Goga & Flora rozele~Teddy & Nella zebići~Perica & Mališa nimfica~Kia
|
|
|
Deja
Mali ptić

Spol: 
|
 |
« Odgovor #11 : 13-03-2010, 09:36:46 » |
|
Slažem se sa Androm. Čitala sam na forumu, da otežano disanje može da se javi i usled nedostatka joda. Zato obavezno dajte jod kocku ili jod perle.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
I live by the river.
|
|
|
|
tatjanasd
|
 |
« Odgovor #12 : 13-03-2010, 10:01:10 » |
|
Ne čuje se taj zvuk kao otezano disanje, pre bih rekla kao neko gunđanje što je neko uznemirava. Samo što to ne liči na oglašavanje tigrice.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Ivanchica:)
Opći Moderator
Učim pričati

Spol: 
Dob: 19
|
 |
« Odgovor #13 : 13-03-2010, 17:27:42 » |
|
Tatjana, diše li na kljun nakon letenja? Ako je i uz to ispušta zvuk, znači da joj treba ljekić. Nije to ništa strašno ako se na vrijeme liječi.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Skipi
Administrator
Brbljivac

Spol: 
Dob: n/a
|
 |
« Odgovor #14 : 13-03-2010, 20:07:11 » |
|
I meni to ne lici na normalno ponasanje, bilo bi dobro dati lijek, ocito je neka infekcija u pitanju...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Toliko je bilo u životu stvari kojih smo se bojali. A nije trebalo. Trebalo je živjeti.
|
|
|
|