papigice.net
11-09-2010, 01:07:43 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Ako želite da ptičicama bude zanimljivije i da ne postanu plašljive prema promjenama, redovito im mijenjajte igračke, ali i preuređujte kavez. Kada su izvan kaveza - iznenadite ih pokojom poslasticom na neočekivanom mjestu.

Website   Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija Chat  

Str: 1 [2] 3 4 ... 12
  Ispis  
Autor Tema: Jocika ostao bez nokta i krvari  (Posjeta: 3014 )
snjeza
Opći Moderator
Učim pričati

Spol: Ženski
Dob: 31

moja pernata bagra

« Odgovor #15 : 13-03-2010, 02:18:22 »

Maloprije mi je Skipi poslala SMS da ih je pokrila, ali Joca stalno pokušava da skine flaster.
Držim palčeve čvrsto da naš Jocika što prije se oporavi.
Evidentirano

Život čine male stvari koje treba znati čuvati i njegovati
Deja
Mali ptić

« Odgovor #16 : 13-03-2010, 09:41:11 »

Kako je Jocika danas?
Evidentirano

I live by the river.
larchy
Mali ptić

moje pernate loptice

« Odgovor #17 : 13-03-2010, 10:36:14 »

Tek sad vidim,Skipi držim fige da se brzo oporavi i šaljem mu pusu u onu glavicu slatku! I javljaj nam kako je
Evidentirano

Maky ♥ Kika ♥ Koko
zeljko1975
Zametak
*

« Odgovor #18 : 13-03-2010, 11:10:07 »

Skipi, javljaj nam situaciju, jer nas je sad mali vražićak uplašio. Sram ga bilo, ali mislim da se ti ne bi trebala toliko uplašiti, jer kada bolje razmislim toliko puta sam naletio na papigice koje su ostale bez svojih prstića u međusobnim okršajima kod nesavjesnih uzgajivača i one papigice kojima su prstići otpali od hladnoće.
Čisto sumnjam da su im oni pružali toliko pažnje i ljubavi i posipali ranice sa brašnom ili zamatali gazom te lijepili flasterom, ali su ipak preživjeli i dospjeli do pet-shopova.....
Ne želim pametovati pošto mi se nije dogodilo tako nešto kao kod tebe pa ni sam ne znam kako bih reagirao i postupio.

Možda da pitaš kakvog veterinara da li bi bilo pametno ukloniti (odrezati) sve što visi i štrši oko ranice, tj ako je noktić rascvjetan pa strši, da se slučajno ne zagnoji ako upadne prljavštine unutra, i da Jociki smanjiš površinu rane i tako ubrzaš oporavak.
Daj pitaj ove starije forumaše ili uzgajivače da li se smije staviti kakva mast na gazu prije stavljanja na ranu, kako se gaza ne bi zalijepila za ranu i tako pokidala novo formiranu krasticu i ponovno krvarenje prilikom skidanja? Nije bitno skinula ju ti ili Jocika.

P.S Kako rekoh, ako nisam rekao ništa pametno, ne zamjeri mi. Nisam bio u sličnoj situaciji pa ni sam ne znam što i kako reagirati.

Evidentirano
Tina
Mali ptić

Dob: 28

Bimbo 8.9.2009-16.3.2010. RIP

« Odgovor #19 : 13-03-2010, 12:58:56 »

Skipi,kako je Jocika danas?
Evidentirano

moje pernate ljubavi:
bucka 24.12.2008.
tomica 9.8.2009.
đođo 25.8.2010
Skipi
Administrator
Brbljivac

Dob: n/a

« Odgovor #20 : 13-03-2010, 16:15:23 »

Flaster je izdrzao preko noci i jos uvijek stoji Hura Jocika je jos mirniji i umorno djeluje, jutros je malo papao, 2-3 sjemenkice i pio je vode (trenutno su vitamini u njoj, kasnije cu staviti med i mrvu soli). Nogica je 90% vremena podignuta ali ponekad se i osloni na nju. Inace, nisam ih pustala, ovako ga imam stalno na oku, imala sam neke obaveze danas ali sve sam odgodila jer je uporan u skidanju flastera pa ga moram nekako zaustaviti da to ne radi.
I, brine me jos kako ce to biti sa flasterom, hoce li ponovo prokrvariti kada bude bez njega i ko ce to skinuti, ja ili ce on sam...pojma nema. Sada mi je drago da je jos na svom mjestu ali ta dilema mi ostaje... Razmišlja
Evidentirano

Toliko je bilo u životu stvari kojih smo se bojali. A nije trebalo. Trebalo je živjeti.
jacekica
Forum staff
Brbljivac

« Odgovor #21 : 13-03-2010, 16:26:59 »

Skipi, ako je baš duboko začehnuto može to opet prokrvariti, ali vjeruje da će to biti strašnije tebi nego Jociki. Kanarinac je dva mjeseca povremeno to pročačkao do krvi, bila je i Bo jednom tu kad je imao krvavi kljunić i trbuh - izgledalo je užasno, ali evo ga kraj mene i pjeva. Kasnije ga to nije ni bolilo ni ništa, mislim da mu je to smetalo pa je želio kljunom otkinut.
Flaster nemoj dirat, kad odlučiš da ga treba skidat pusti njega da to napravi kljunom - ti samo budi blizu da mu to skidaš s kljunića da ne ostane zaljepljen. Ne vjerujem da će Lela volontirat  Zviždi
Evidentirano
Deja
Mali ptić

« Odgovor #22 : 13-03-2010, 16:29:23 »

Možda bolje da mu ti skineš kada dođe vreme, da on  ne pokida krasticu. Kvasiš flaster(može sa rivanolom) i lagano skidaš.
Hajde držim fige da sve bude glatko.  ;)
Evidentirano

I live by the river.
partizanka
Učim pričati

Dob: 25

Mucika - nimfa, slavimo dolazdan: 06.08. 2007

« Odgovor #23 : 13-03-2010, 16:30:59 »

ama to kako ces skinuti flaster je najmanji problem
njega kad prestane boljeti ... kad bude mogao hodati fino nozicom znaci da je ok noga, onda lijepo kako je dianina suzi tako i ti Jociki, nogu pod vodu i flaster popusti :)
a i on ce sam skinuti kljunicem

drago mi je da je bolje - barem meni ti zvucis kao da je bolje

jesi mu dala bar klasa, mozda ce njaga jesti?
a da das sta god oni tako vole da jedu ...
Evidentirano

Nemoj misliti na Muciku, nemoj misliti na Muciku :)
We have feathers, resistance is futile!
Wacca
Forum staff
Mali ptić

Dob: 24

« Odgovor #24 : 13-03-2010, 16:33:25 »

Ja samo da se javim i da kažem da držim fige Jociki, našoj muškarčini, i da verujem da će to proći brzo. Razmišljam, kada bude počeo da koristi nogicu možda će flaster sam da spadne... No, polako, videćeš već.

I ti, Skipi, javljaj kako ide oporavak.
Evidentirano
Skipi
Administrator
Brbljivac

« Odgovor #25 : 13-03-2010, 19:59:07 »

Evo, bolesnik je opet malo papao (ali opet jako malo Tužan )i sada blebece sto me jaaako veseli. Flaster se jos drzi, on ne moze doci do rane jer je flaster duzi od tog ostatka nokta i otvoren je na kraju tako da dolazi i zrak, mislim da je to bolje nego da je skroz zatvoreno. Slikala sam maloprije da vidite kako to izgleda:

Ne vjerujem da će Lela volontirat  Zviždi
Uh, ona se sinoc pravo dobro pokazala kad je stavila flaster, jest da smo nakon toga obe isle piti Apaurin a ja bila sva u krvi i brasnu k'o mlinar Sima.
Evidentirano

Toliko je bilo u životu stvari kojih smo se bojali. A nije trebalo. Trebalo je živjeti.
partizanka
Učim pričati

Dob: 25

Mucika - nimfa, slavimo dolazdan: 06.08. 2007

« Odgovor #26 : 13-03-2010, 20:11:42 »

Lijepa moja nona ja bih ovo samo ljubila da prodje!

super ideja i super dobro izgleda
ovako moze da copa koliko hoce a ne moze do ranice!

koliko god da pojede dobro je!
nek blebece  Happyjump

pusa JOciki mom!
Evidentirano

Nemoj misliti na Muciku, nemoj misliti na Muciku :)
We have feathers, resistance is futile!
Skipi
Administrator
Brbljivac

« Odgovor #27 : 13-03-2010, 20:15:50 »

Jocika se zahvaljuje na pusama Srčeko i upravo vice "Jocika Joca", meni se to brbljanje cini kao jako dobar znak Da
Evidentirano

Boris
Jaje
**

Spol: Muški
Dob: 35

« Odgovor #28 : 13-03-2010, 20:18:26 »

Pozdrav Jociki,ma bice to uredu,samo polako neka klopa koliko moze. Srčeko Srčeko
Evidentirano

Boris
jacekica
Forum staff
Brbljivac

« Odgovor #29 : 13-03-2010, 20:50:48 »

Skipi pa to super izgleda, njemu nije prst ni natečen ni ništa, pa i sama znaš koliko jep tica bez nokatai prsta - pa moj Toto je došao sa dva oderana prsta, jedan potpuni bez nokta i jedan slomljen i zarasao u zrak. I ništa mu ne fali. A bio je mladac.
Samo kad to prođe morat ćete popit još neki Apaurin i skratit noktić na drugoj nogi koji je malo podugačak pa zato zapinje  Pardon
Evidentirano
 Str: 1 [2] 3 4 ... 12
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP papigice.net | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!