papigice.net
11-09-2010, 01:52:06 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Raznolikost i povremene promjene u jelovniku pomažu održavanju zdravlja! Držite se svježeg povrća i voća, a tu i tamo priuštite ljubimcu i pokoju kuhanu sitnicu.

Website   Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija Chat  

Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: kako i voće i povrče može biti igračka  (Posjeta: 947 )
iskra
Opći Moderator
Učim pričati

Spol: Ženski
Dob: 22

« Odgovor #15 : 27-01-2010, 15:57:17 »

ok...do sad smo shvatili koncept traženja hrane. Za slijedeću igračku sam ideju dobila iz onih e-knjiga za koje sam stavila link
dakle prvo trebate komad tikvice ili nekog drugog povrča i jedan tanji kolut za poklopac

nakon toga se tikvica izdubi kao kad radite punjene tikvice

u rupu stavite što god vam padne na pamet, ja sam stavila smrvljeni domači kreker, malo kruške i komadić kikirikija

kad ste sve napunili do kraja sa dva drvena štapića za ražnjiće pričvrstite poklopac za tikicu

tikvica je lagana za uništavanje...nije da ju baš jede, a ovo unutra je zapravo ono po što je krenula...

a ovako to izgleda u praksi...

« Zadnja izmjena: 27-01-2010, 16:02:44 iskra » Evidentirano

Many have forgotten this truth, but you must not foget it. You remain responsible, forever ,for what you have tamed.---> Antoine de Saint Exupery
Wacca
Forum staff
Mali ptić

Dob: 24

« Odgovor #16 : 27-01-2010, 21:21:24 »

Ovo mi se toliko dopalo, da odmah sutra kupujem tikvice!  Klanja se
Zdrava zabava, brza igračka. Bravo, Iskra!
Evidentirano
iskra
Opći Moderator
Učim pričati

« Odgovor #17 : 27-01-2010, 21:47:09 »

od tikvice nije ostalo ni t....čak je i dio štapića  Gric 2 ako nema tikvica može poslužiti i paprika npr. bilo što što se da izdubiti i napuniti
Evidentirano

Many have forgotten this truth, but you must not foget it. You remain responsible, forever ,for what you have tamed.---> Antoine de Saint Exupery
Diana
Administrator
Brbljivac

Dob: 30

« Odgovor #18 : 27-01-2010, 22:31:29 »

papriku čak ne treba ni dubiti...

Kak sam ja ljubomorna, da bar moji pokazuju takvu želju za povrćem/voćem, grickanjem općenito... Don't know
Evidentirano

jacekica
Forum staff
Brbljivac

« Odgovor #19 : 27-01-2010, 23:42:04 »

ak se oćeš malo veselit posudim ti ja Totu, pojela bi svoje, njihovo i Karlovo i još bi gledala da li slučajno i vi nešto jedete pa da proba i to. Tikvica je kod nas skoro ko karfiol koji je broje jedan i onda daleko ništa od povrća do tikvica i stapke od brokule. To se baš pojede, mrkva se prvo sasjecka ko u multipraktiku i onda jede ili se namače jedno par sati u vodi i onda jede....
Evidentirano
iskra
Opći Moderator
Učim pričati

« Odgovor #20 : 27-01-2010, 23:43:26 »

Citat:
se namače jedno par sati u vodi i onda jede....
Jace hvala ti na ovom, ja sam mislila da je jedino Ringo toliko luda
Evidentirano

Diana
Administrator
Brbljivac

« Odgovor #21 : 28-01-2010, 12:40:02 »

Hm, možda bi i moji jeli mrkvu da je namočim prvo par sati u vodu???  Don't know Lol
Evidentirano

Tina
Mali ptić

Dob: 28

Bimbo 8.9.2009-16.3.2010. RIP

« Odgovor #22 : 29-01-2010, 00:48:15 »

moji jedu mrkvu,ali samo ako je kuhana
Evidentirano

moje pernate ljubavi:
bucka 24.12.2008.
tomica 9.8.2009.
đođo 25.8.2010
iskra
Opći Moderator
Učim pričati

« Odgovor #23 : 06-03-2010, 17:57:32 »

još jedno povrče koje sam otkrila da je vrlo rado viđena foraging igračka je butternut tikva( Cucurbita moschata ) ima ih raznih veličina, ja sam ovu svoju našla u Mercatoru, za srednje ptice ipak treba uzeti manju da se ne preplaše, a za veče može i malo veći model. Punjenje i priprema ide kao i kod tikvica, jednostavno se izdube i izvade sjemenke (ima ih puno i jako su masne) poklopac se učvrsti pomoću štapića za ražnjić i to je to. Vrat tikve sam stavila sa strane, njega ću isto iskoristiti na isti način, a da sam cijelu tikvu stavila ko igračku mislim da bi bilo opće bježanije, pa sam za poklopac odrezala jedan kolut tikve i pričvrstila. I evo slikica:

Evidentirano

Monica
Raste mi perje

Dob: 50

« Odgovor #24 : 17-03-2010, 23:46:26 »

Nema me često u zadnje vrijeme, a kada se i pojavim drago mi je da mogu naći nove sadržaje. Iskra imaš od mene veliku pohvalu za ove teme koje si pokrenula i koje stalno upotpunjuješ zanimljivim sadržajima!  Klanja se Klanja se Klanja se

Već vidim kako će ovo biti kod nas prihvaćeno...  Plješće Gladan
Evidentirano

Drži sreću kao pticu: što nježnije i lakše! Bude li se osjećala slobodnom, ostat će ti rado u ruci. (Fridrich Hebbel)
iskra
Opći Moderator
Učim pričati

« Odgovor #25 : 26-08-2010, 19:12:45 »

ova igračka je vrlo jednostavna, može ići i u kategoriju foraginga za početnike, no pošto je cijela jestiva, stavila sam ju ovdje.
Sada je vrijeme kukuruza i kada ga kupujete on dođe sa zelenim lišćem izvana(naravno ovdje pričam o svježem kukuruzu)

To lišće je jako lako za iskoristiti za sakrivanje hrane.

neka slikice sve objasne :)

ja sam Ringu to dala i ona je držeći u nogici sve rastavila
nadam se da vam se ideja sviđa, a vašim pernatima još i više :)
« Zadnja izmjena: 26-08-2010, 20:23:02 iskra » Evidentirano

Diana
Administrator
Brbljivac

« Odgovor #26 : 26-08-2010, 23:30:59 »

Meni se čini jako zgodno i jednostavno, samo ne znam koliko se to lišće kukuruza šprica, obzirom da je izvana. Tak da - prije upotrebe dooobro oprati lišće i po mogućnosti ne koristiti baš ono "najvanskije" odn. upotrijebiti ono unutrašnje, zaštićenije.
Evidentirano

iskra
Opći Moderator
Učim pričati

« Odgovor #27 : 26-08-2010, 23:33:00 »

eh da, dobra primjedba, ja sam svoje oprala i iskoristila samo ono najbliže kukuruzu, no to sam zaboravila napisati  Srami se
Evidentirano

Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP papigice.net | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!