iskra
Opći Moderator
Učim pričati

Spol: 
Dob: 22
|
 |
« Odgovor #15 : 27-01-2010, 15:57:17 » |
|
ok...do sad smo shvatili koncept traženja hrane. Za slijedeću igračku sam ideju dobila iz onih e-knjiga za koje sam stavila link dakle prvo trebate komad tikvice ili nekog drugog povrča i jedan tanji kolut za poklopac  nakon toga se tikvica izdubi kao kad radite punjene tikvice  u rupu stavite što god vam padne na pamet, ja sam stavila smrvljeni domači kreker, malo kruške i komadić kikirikija  kad ste sve napunili do kraja sa dva drvena štapića za ražnjiće pričvrstite poklopac za tikicu  tikvica je lagana za uništavanje...nije da ju baš jede, a ovo unutra je zapravo ono po što je krenula... a ovako to izgleda u praksi... 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 27-01-2010, 16:02:44 iskra »
|
Evidentirano
|
Many have forgotten this truth, but you must not foget it. You remain responsible, forever ,for what you have tamed.---> Antoine de Saint Exupery
|
|
|
Wacca
Forum staff
Mali ptić

Spol: 
Dob: 24
|
 |
« Odgovor #16 : 27-01-2010, 21:21:24 » |
|
Ovo mi se toliko dopalo, da odmah sutra kupujem tikvice!  Zdrava zabava, brza igračka. Bravo, Iskra!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
iskra
Opći Moderator
Učim pričati

Spol: 
|
 |
« Odgovor #17 : 27-01-2010, 21:47:09 » |
|
od tikvice nije ostalo ni t....čak je i dio štapića  ako nema tikvica može poslužiti i paprika npr. bilo što što se da izdubiti i napuniti
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Many have forgotten this truth, but you must not foget it. You remain responsible, forever ,for what you have tamed.---> Antoine de Saint Exupery
|
|
|
|
Diana
|
 |
« Odgovor #18 : 27-01-2010, 22:31:29 » |
|
papriku čak ne treba ni dubiti... Kak sam ja ljubomorna, da bar moji pokazuju takvu želju za povrćem/voćem, grickanjem općenito... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
jacekica
|
 |
« Odgovor #19 : 27-01-2010, 23:42:04 » |
|
ak se oćeš malo veselit posudim ti ja Totu, pojela bi svoje, njihovo i Karlovo i još bi gledala da li slučajno i vi nešto jedete pa da proba i to. Tikvica je kod nas skoro ko karfiol koji je broje jedan i onda daleko ništa od povrća do tikvica i stapke od brokule. To se baš pojede, mrkva se prvo sasjecka ko u multipraktiku i onda jede ili se namače jedno par sati u vodi i onda jede....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
iskra
Opći Moderator
Učim pričati

Spol: 
|
 |
« Odgovor #20 : 27-01-2010, 23:43:26 » |
|
se namače jedno par sati u vodi i onda jede.... Jace hvala ti na ovom, ja sam mislila da je jedino Ringo toliko luda
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
Tina
Mali ptić

Spol: 
Dob: 28
Bimbo 8.9.2009-16.3.2010. RIP
|
 |
« Odgovor #22 : 29-01-2010, 00:48:15 » |
|
moji jedu mrkvu,ali samo ako je kuhana
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
moje pernate ljubavi: bucka 24.12.2008. tomica 9.8.2009. đođo 25.8.2010
|
|
|
iskra
Opći Moderator
Učim pričati

Spol: 
|
 |
« Odgovor #23 : 06-03-2010, 17:57:32 » |
|
još jedno povrče koje sam otkrila da je vrlo rado viđena foraging igračka je butternut tikva( Cucurbita moschata ) ima ih raznih veličina, ja sam ovu svoju našla u Mercatoru, za srednje ptice ipak treba uzeti manju da se ne preplaše, a za veče može i malo veći model. Punjenje i priprema ide kao i kod tikvica, jednostavno se izdube i izvade sjemenke (ima ih puno i jako su masne) poklopac se učvrsti pomoću štapića za ražnjić i to je to. Vrat tikve sam stavila sa strane, njega ću isto iskoristiti na isti način, a da sam cijelu tikvu stavila ko igračku mislim da bi bilo opće bježanije, pa sam za poklopac odrezala jedan kolut tikve i pričvrstila. I evo slikica: 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Monica
Raste mi perje

Spol: 
Dob: 50
|
 |
« Odgovor #24 : 17-03-2010, 23:46:26 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Drži sreću kao pticu: što nježnije i lakše! Bude li se osjećala slobodnom, ostat će ti rado u ruci. (Fridrich Hebbel)
|
|
|
iskra
Opći Moderator
Učim pričati

Spol: 
|
 |
« Odgovor #25 : 26-08-2010, 19:12:45 » |
|
ova igračka je vrlo jednostavna, može ići i u kategoriju foraginga za početnike, no pošto je cijela jestiva, stavila sam ju ovdje. Sada je vrijeme kukuruza i kada ga kupujete on dođe sa zelenim lišćem izvana(naravno ovdje pričam o svježem kukuruzu) To lišće je jako lako za iskoristiti za sakrivanje hrane.  neka slikice sve objasne    ja sam Ringu to dala i ona je držeći u nogici sve rastavila nadam se da vam se ideja sviđa, a vašim pernatima još i više 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 26-08-2010, 20:23:02 iskra »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Diana
|
 |
« Odgovor #26 : 26-08-2010, 23:30:59 » |
|
Meni se čini jako zgodno i jednostavno, samo ne znam koliko se to lišće kukuruza šprica, obzirom da je izvana. Tak da - prije upotrebe dooobro oprati lišće i po mogućnosti ne koristiti baš ono "najvanskije" odn. upotrijebiti ono unutrašnje, zaštićenije.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
iskra
Opći Moderator
Učim pričati

Spol: 
|
 |
« Odgovor #27 : 26-08-2010, 23:33:00 » |
|
eh da, dobra primjedba, ja sam svoje oprala i iskoristila samo ono najbliže kukuruzu, no to sam zaboravila napisati 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|